Oylat – İnegöl


İnegöl’ü Ankara istikametinden çıkar çıkmaz Domaniç ayrımına döndüğünüzde,  “Oylat- 17km” levhasını görüyorsunuz. Uludağ’dan arta kalmış tepeciklerin arasında, kaplıcalarını saklayan küçük bir yerleşim bölgesi. Biz, kış mevsimini seçtik bu seyahat için ve karsız bir şehirden yola çıkmamıza rağmen beyaz kıyafetine bürünmüş çam ormanlarının çevirdiği bir vadide bulduk kendimizi.

Mekan olarak Çağlayan Otel’i seçmiştik. Bavullarımızı yerleştirdikten sonraki ilk işimiz, sadece yüzümüzü açıkta bırakan kıyafetlere bürünerek  çevrede bir tur atmak oldu. Vadiyi oluşturan iki tepeyi, yüksekçe ayaklar üzerine oturmuş ahşap bir köprü birleştiriyordu. Ağaçlardan net görünmese de, akan su sesinden, bir dereyi (Oylat Deresi) geçtiğimizi anlayabiliyorduk. Karşı tepede, öğle yemeğimizi yemek için küçük bir restorana girdik. Kapıdan girer girmez yüzümüze vuran sıcak hava, soğuğun buz gibi kestiği yüzümüzü içten bir mutluluk ile eritiyordu. Karnımızı doyuran güveçte kuru fasulye oldu. Lezzeti on numara olan kuru fasulyeyi ilk kez yanında pilav olmadan yemiştim.

İz bırakan anlar :

–          Karlar arasında bir doğada, klasik sobanın gürültüsü ile ısınan küçük bir restoranda güveçte kuru fasulye.

–          Soğuk havaya rağmen doğanın ısıttığı kaplıca suyunda bedenin dinlenişi

–          Şöminede kütüklerin ilk tutuştuğu an

–          Şömine başı dinlencede, bakır cezvede sunulan Türk kahvesini yudumlayıp purodan nefes çekmek.

Reklamlar

Yorum Yazmak İster misin?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s