Elmalı Pasta


MALZEMELER:

Hamuru için;

  • 2 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5 su bardağı un

Sosu için;

  • 4–5 orta boy elma
  • 1 şeker kaşığı tarçın
  • 7 çorba kaşığı toz şeker

YAPILIŞI:

Sos: Elmalar rendelenip, orta boy bir tencereye 7 çorba kaşığı toz şeker ile beraber koyulur. Orta ateşte arada bir karıştırarak pişirilir. Pişmesine yakın tarçın eklenir. Soğumaya bırakılır.

Hamur: Yumurtalar, sıvı yağ, şeker ve yoğurt derin bir kabın içinde mikserle çırpılır. Şeker iyice eridikten sonra önce hamur kabartma tozu sonra da yavaş yavaş un eklenir. Kulak memesi kıvamına gelinceye kadar yoğrulur (ele yapışmamalıdır). Oluşan hamur iki eşit parçaya bölünür. Yarısı 3 eşit parçaya ayrılıp bir tabakta buzluğa koyulur, 20-30 dk dondurulur. Diğer yarısı ise yağlanmış orta boy tepsiye, tepsi tabanını tamamen kaplayacak ince bir tabaka şeklinde döşenir. Daha sonra ılık durumda olan elmalı sos bu hamurun üstüne dökülüp açık yer kalmayacak şekilde yayılır. Dondurucuda donmuş olan 3 yuvarlak parça hamur da bu sosun üstüne rendelenir.

180 derecedede 55-60 dk kadar pişirilir. Afiyet olsun :)

gaa

Reklamlar

Yorum Yazmak İster misin?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s