Lezzet Durağı: Lal Girit Mutfağı / Cunda


Cunda’ya gidenler deniz kenarı balık lokantalarını bir de Girit ev yemekleri lokantalarını muhakkak denemeli. Biz bir önceki Ayvalık-Cunda-Bergama gezimizde Cunda’da balık keyfini tecrübe ettiğimiz için bu gidişimizde Girit ev yemekleri yapan bir mekâna oturmaya karar verdik.

İsmi şu an aklıma gelmeyen bir lokantanın ”… Girit Yemekleri” tabelasını takip etmeye başladık, fakat yanlış bir sokağa girmiş olmalıyız ki yolumuz bizi aradığımız lokantaya değil “Lal Girit Mutfağı” na götürdü. İyi ki de götürmüş, yoksa o tattığımız eşsiz lezzetlerden mahrum kalacakmışız.

Baktık, şirin ve sıcak bir mekân. Eski Rum taş evi atmosferinde, önündeki küçük bir bahçede insanlar gayet neşeli yemek yemekte. İçeri girip menüyü sorduk. Pozitif enerjisi güler yüzünden taşan, oranın sahibi olduğunu ve adının da Emine olduğunu sonradan öğreneceğimiz bayan “buyurun, böyle göstereyim” diyerek bize camlı soğuk dolaptaki tüm yemekleri birer birer tanıttı. Hepsini kendi elleriyle yapıyor ve bu şirin mekânda ona servis için yardımcı olan eşi Yusuf Bey ve Cunda’nın bayan kaptanı olan kızı ile beraber çalışıyorlarmış. Bu samimi misafirperverlik ile sıcak aile ortamı da yemeklerin görünümü kadar etkili oldu “hadi oturalım” dememizde. Şirin bahçede köşede bir masaya iliştik.

IMG_2203 IMG_2206 IMG_2207 IMG_2208 IMG_2211 IMG_2213Fotoğraflarda görünen zeytinyağlılar; Girit Usulü Börülce, Girit Lokumu, yoğurt soslu Kırmızı Biber Dolması (diğer adıyla Biber Bahçesi) ve Girit Usulü Bamyayı seçtik. Ancak bunların yanında parmaklarımızı da yedik kelimenin tam anlamıyla. Hiç birini birbiriyle kıyaslayamayacağım ayrı lezzetler dahi olsa Girit Lokumu’nu tek geçtim, fevkalade bir yemek. Kalın yuvarlak kesilmiş ve kızartılmış patlıcan üstündeki incecik kıymalı bir sosla servis edilen müthiş bir lezzet. Hayatımda yediğim en en en lezzetli zeytinyağlı yemekler Emine Hanım’ın ellerliyle yapılmış bu şirin aile mutfağından çıkmış yemeklerdi. Tıka basa doymuş olmasaydık seçim yaparken geride bıraktığımız Güveçte Kaşarlı Kabak, Girit Böreği, Kabak Çiçeği Dolması, vb. gibi diğer lezzetleri de denemek niyetindeydik, lakin onları bir sonraki Cunda gezimize erteledik.

Lal Girit Mutfağı aynı zamanda Cunda’nın ünlü ziyaretçilerinin de müdavimi olduğu bir yer. Duvarda gözüme ilişen “Emine’ye sevgilerimle: İmza: Candan Erçetin” yazılı kart sadece bir örnek. Emine Hanım’la muhabbet ederken bizden sonra oraya gelecek olan ünlü çiftin isimlerini duyunca “tüh, biraz daha otursaydık keşke” dedik :)

Bu yazıyı okuduktan sonra yolunuz Cunda’ ya düşerse mutlaka ama mutlaka en az bir öğününüzü Lal Girit Mutfağı’nın eşsiz lezzetleri ile taçlandırın derim :) Parmaklarınızı yerken de beni hatırlayın, iyi ki bu yazı yazılmış ben de okumuşum deyin :)

Afiyet olsun :)

IMG_2216

IMG_2220

 Lal Girit Mutfağı– Emine Elik (0266) 3272834 Altay Pansiyon yanı No:20 Cunda-AYVALIK

www.lalgiritmutfagi.com

gaa

Reklamlar

14 thoughts on “Lezzet Durağı: Lal Girit Mutfağı / Cunda

  1. bu lezzetleri tatmadan göçüp gidersem gözlerim açık gider :)
    çok güzel anlatmıştın zaten, şimdi de görüyorum ki çok güzel yazıya dökmüşsün..
    bunları evde yapıp da beni de davet edersin artık :))

    eline, yüreğine sağlık, teşekkürler paylaşım için :)

  2. Ayy canım canım :) yapmaz mıyım? zaten tarifi almadığıma üzüldüm ama öğrenip ellerimle yapmayı deneyeceğim :) sunulabilir seviyeye getirdiğimde de ilk seni davet edeceğim, söz :)))

  3. Afiyet olsun arkadaşlar, eminim muhteşemdiler çünkü bana da “otu” Girit mutfağı sevdirdi :) Uzun süredir; deniz börülcesi, radika, hardal otu, semizotu (çiğ ve yoğurtlu tabiki de), vs.. fanatiğiyim. Neyse ki eşim tamamını harika yapabiliyor :) Ve bir sorum var: “Şevketibostan” ı deneme fırsatınız oldu mu, orada var mıydı? Maalesef Bursa’yı karış karış taradım zamanında ama non c’é.. Bulan veya gören olursa haber versin lütfen.. :) Güzel paylaşımınız için teşekkürler.. OA

    • Hocam, yazıyı beğendiğinize sevindim. Cunda tarafına çok sık gidiyorsunuz, bir defasında muhakkak buraya uğrayın. Hep balık hep balık nereye kadar? :)

  4. Balıktan bıktığım bir gün (olur mu bilmem ya) gideyim bari…
    Yok en iyisi ben rakısız bir öğlen yemeği vakti gideyim.Ama Ege otlarını görünce gene canım yanında rakı isteyecek o da ayrı birşey…

  5. Geri bildirim: Patlıcan girit lokum | www.ustayemektarifleri.info

  6. Bu güzel yazınız için size çok teşekkür ederim.Uzun zamandır size teşşekür etme fırsatı bulamadım yoğun çalışmamdan ötürü…Bu güzel yorumlarınız beni çok mutlu etti.Size sonsuz saygı ve teşekkürlerimi yolluyorummmm…

  7. Geri bildirim: Cunda Gezimiz | dubleanne

Yorum Yazmak İster misin?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s