Lezzet Durağı: Bademiçi Gurme Restoran


“Artık farklı bir şey olsa…” diyenler için yeni bir lezzet durağı: Bademiçi Gurme Restoran.

Bademli’ de bir markete giriyoruz; Şaypa Gurme market. Bursa’nın yerel market zinciri Şaypa’ nın şarküteri, cafe ve restoran tarzındaki yeni mağaza konsepti. “Şaypa Gurme” de çeşit çeşit her damak zevkine hitap eden tam da gurme ürünler bulunuyor. Gurme market konsepti dâhilinde dünyanın her yerinden organik ürünler getirilmiş; mezeler, ara sıcaklar, salatalar, reçel çeşitleri, zeytin ve zeytin yağı çeşitleri, deniz ürünleri, özel kahvaltılık ürünler, unlu mamuller, et ve süt ürünleri ile organik ürünler. Mağazanın üst katında ise yöresel lezzetlerin sunulduğu, ödüllü usta Ömür Akkor’un şefliğini üstlendiği Bademiçi Restoran bulunuyor.foto badem-12

Markete girip biraz ilerleyince restorana geldiğinizi belirtiyorsunuz görevliye ve o size sağ arka tarafta takip etmeniz gereken yolu gösteriyor. Uzunca gidip en sondan bir kapıdan giriyor ve üst kata çıkıyorsunuz. Daha önce hiçbir restorana bir marketin içinden geçip girdiğimizi hatırlamıyoruz, ilginç geliyor. Yukarısı bambaşka bir yer. Dekorasyonu da muazzam, ortamın size hissettirdikleri de. Hem modern hem de otantik bir havası var.

 foto badem-11 foto badem-10     foto badem-5 foto badem-4 foto badem-3Siparişimizi verdiğimiz menüde önümüze ilk önce mezeler ve çorba geliyor. Ezogelin Çorba çeşitli Orta Doğu mezeleri ile beraber ilk midemize girenlerden oluyor. Bunları Kuru Sebze Dolması ve Humus Salatası takip ediyor. Daha önce nar ekşili salata yemiştim ama üstü nar taneleri ile süslenmiş olanını ilk defa yiyorum; nar salataya çok ama çok yakışmış.

foto badem-6

foto badem-8

Ana yemeğimiz Firikli Kaburga. Kuzunun kaburga kısmı etinden yapılıyor ve işlenmemiş buğdaydan yapılma pilav üzerinde servis ediliyor. Salatayı süslemiş ve lezzetlendirmiş olan nar taneleri bu ana yemeğin üstünde de mevcut. Alışılmadık lezzetteki bu yemeğin sunumu da alışıldık porselen tabaklarda değil ayrıca; yani ne lezzetine ne de sunumuna pek aşina değiliz ama bayılıyoruz. Zira et ağızda dağılıyor; hatta daha çatal değer değmez resmen kendini bırakıyor. Belki de yediğimiz en yumuşak ve en lezzetli et yemeği olarak damaklarımıza kazınıyor bu tat .

foto badem-7

Yemeğin sonunda gelen tatlımız Cennet Çamuru. Fıstık ile ince kıyılmış kadayıf iyice birbirine karıştırılmış ve üstüne de bir parça kaymak konulmuş. Bize Künefe’ nin ezilmiş, birbirine geçmiş hali gibi geliyor. İnanılmaz derecede kalorili bir tatlı şüphesiz, ama lezzetine dayanmak imkânsızdı, resmen silip süpürüyoruz.

foto badem-9

İçecek olarak ikram edilen Meyveli Ev Yapımı Soda içinde iri meyve parçalarının yüzdüğü cam bir sürahi ile getiriliyor. Mekânda plastik pet şişede sular bulunmuyor masalarda. Bardaklara servis edilen su da cam şişelerde getiriliyor. Daha sonra masada yazıyor olduğunu fark ettiğimiz restoran politikaları arasında pet şişe kullanmamanın da bulunduğunu görüyor ve takdir ediyoruz.

İçinde yemek derslerinin de verildiği bir stüdyo da barındırıyormuş Bademiçi Gurme Restoran. Yerel kanal için televizyon programı çekildiğini de öğreniyoruz ayrıca. Türk mutfağı için çok önemli bir şef dükkânı olma özelliği taşıyan mekânda Ömür Akkor markalı şef bıçakları, et kesim tahtaları, döküm tavalar ile şefin DVD ve kitapları da bulunuyor meraklıları için. Bu çok yönlü, çok renkli ve cidden bu sefer farklı dediğimiz Bademiçi Gurme Restoran ile tanıştıktan sonra bizim için de vazgeçilmez lezzet duraklarından birisi oluyor.

Peki, bu lezzetleri yaratan kişi ödüllü şef Ömür Akkor kimdir?

Yemek yapmayı çocuk yaşlarında babaannesinden öğrenen, 1975 Kilis doğumlu M. Ömür Akkor, yüksek öğrenimini Bursa’da tamamladıktan sonra ailesiyle Semsek adlı restoranı işletmiş. Orta Doğu ve Doğu Akdeniz mutfakları üzerine uzmanlaşan ünlü şef, daha sonra üç yıl boyunca Türkiye’nin 68 ilini gezip her yörenin özel yemek tariflerini araştırmış. Bursa yemeklerinin ise hiç tanınmadığını düşünen M. Ömür Akkor, beş yıllık bir araştırmanın sonucu olarak, Gourmand World Cookbook Awards kazanan Bursa Mutfağı adlı kitabını çıkarmış. Ayrıca TV programı Yemekteyiz Şefler Yarışması’nın 1.si olmuş.

Bademli Gurme

Bademli Mah. Eski Mudanya Yolu Cad. 6. Sok. No:791–2, Bademli Bursa http://bademici.com.tr/

foto badem-2   foto badem-1

gaa

Reklamlar

4 thoughts on “Lezzet Durağı: Bademiçi Gurme Restoran

  1. Bademiçi’nin market kısmı ayrı, restoran kısmı ayrı övgüyü hak ediyor. Market kısmında, diğer marketlerde bulamadığımız spesifik ürünleri bulabiliyoruz. Restoranda da aynı şekilde diğer restoranlarda bulamayacağımız yemekleri tatma imkanımız var. Bursa’da bunun gibi başka yerler de açılmasını umuyorum.

    • katılıyorum sana. Bursa’ nın daha çok özgün lezzet duraklarına ihtiyacı var. Ama gün geçtikçe yeni bir yerin açılması umut verici :) seçeneğimiz artarcaktır zamanla.
      yorum için teşekkürler :)

      gaa

Yorum Yazmak İster misin?

Aşağıya bilgilerinizi girin veya oturum açmak için bir simgeye tıklayın:

WordPress.com Logosu

WordPress.com hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Twitter resmi

Twitter hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Facebook fotoğrafı

Facebook hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Google+ fotoğrafı

Google+ hesabınızı kullanarak yorum yapıyorsunuz. Çıkış  Yap / Değiştir )

Connecting to %s